جنگ برای هیچ انسانی خوشایند نیست و جنگافروزان بویی از انسانیت نبردهاند. نشریۀ تخصصی امنیت الکترونیک، ضمن محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی به میهن اسلامیمان، شهادت فرماندهان نظامی و دانشمندان کشور را به این شهدا تبریک و به آحاد مردم شریف ایران تسلیت عرض مینماید. دفاع ستودنی غیور مردان این سرزمین با تجهیزات بومی موجب مباهات است. این فصلنامۀ تخصصی نیز بیش از پیش تلاش مینماید که سهم خود را ادا نموده و همانگونه که قبلاً با توسعه دانش و تخصص در این حوزه عملاً تعهد خود به ارتقای امنیت الکترونیک کشور را اثبات نموده، در این برهه حساس بیش از پیش در توسعه دانش و فنآوری بومی امنیت الکترونیک برای ایران عزیزمان خواهد کوشید. هیات تحریریه این نشریه، حتی در اولین روزهای این تجاوز نیز از انجام رسالت خود غافل نبود.
جنگ در جهان جدید، تغییراتی شگرفی داشته است. دانش الکترونیک و زیرمجموعۀ فناوری اطلاعات و ارتباطات آن، موجب افزایش قابل توجه کارآمدی تجهیزات نظامی شدهاند و همین دانش حفرههای زیادی نیز در آنها ایجاد نموده است، همچون چاقویی دولبه. تکنولوژیهای جدید و نفوذ به آنها را شاید بتوان کلید موفقیت در جنگ نامید. امنیت الکترونیک و زیرشاخۀ امنیت سایبری آن نهتنها ابزار تامین امنیت اقتصادی و اجتماعی است، بلکه شرط موفقیت در جنگ نیز بهشمار میرود. تجهیزات امنیت الکترونیک، موثرترین ابزار شناسایی اقدامات مشکوک تروریستی در جهان به شمار میروند.
ترور دانشمند هستهای ایران، محسن فخریزاده در نزدیکی پایتخت، نگرانی حضور تروریستها و جاسوسان مزدور در کشور را افزایش داد. تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به ایران، دامنۀ صدمات تروریسم صهیونی و لزوم افزایش سطح عملیاتی و کاربردی امنیت الکترونیک کشور را بیش از پیش نمایان ساخت. این جاسوسان و تروریستهای مزدور و خود فروخته پا را از ارایه اطلاعات موقعیت مقامات ارشد نظامی و دانشمندان هسته ایران فراتر گذاشته و حتی نسبت به مونتاژ پهباد در کشور اقدام نمودند. در سالهای گذشته اقدامات ارزشمندی برای افزایش سطح امنیت الکترونیک کشور صورت گرفته است، لکن اگر برخی کارشکنیها نبود، این اقدامات میتوانستند بسیار موثرتر باشند و در شرایط حساس همچون امروز، از نفوذ جاسوسان و انجام اقدامات تروریستی در کشور بهتر پیشگیری نمایند.
یکی از کاربردیترین زیرمجموعههای امنیت الکترونیک، سامانههای نظارت تصویری هستند. تالیف «الزامات پدافند غیرعامل سامانههای نظارت تصویری برای اماکن مهم، حیاتی و حساس» توسط سازمان پدافند غیرعامل کشور، تالیف و ابلاغ سند «الزامات پایش تصویری اماکن عمومی و صنوف» توسط پلیس نظارت بر اماکن عمومی فراجا و اجرای طرح ملی سپتام (سامانه پایش تصویری امامن) با هدف استانداردسازی سامانههای نظارت تصویری در اصناف و اماکن عمومی به همراه ارتقای سطح امنیت سایبری این سامانهها و همچنین تالیف «استاندارد ملی امنیت الکترونیک سامانه نظارت تصویری» توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران با همکاری سازمان ملی استاندارد ایران، اقدامات ارزشمندی بودند که در راستای ارتقای سطح امنیت الکترونیک کشور انجام شده است. همچنین ارایه سرویس کامل نظارت تصویری به عنوان خدمت (VSaaS) توسط شرکت مخابرات ایران با نامتجاری «هوبان» و همچنین خدمت جامع همراه نظارت تصویری (mVSaaS) توسط شرکت جیرینگ با نام تجاری «شاهین» که تمامی فناوری هر دوی این اپراتورهای تصویری، بومی است، برخی از اقدامات ارزشمندی است که اکثر آنها با برخی کارشکنیها مواجه شدهاند. در سالهای گذشته، نرمافزارهای ضبط، مدیریت و آنالیز تصاویر با تکنولوژی هوش مصنوعی تصویری متعددی در کشور تولید شده است که برخی همچون «هزاربین» حتی از رقبای خارجی خود کارآمدتر هستند. دوربینهای مداربسته تحت شبکه با سفتافزار (Firmware) بومی تولید شدهاند و حتی اولین ابزار امنیت شبکه ویژه سامانه نظارت تصویری نیز با نام «تتا» در کشور تولید شده است که حتی نمونه خارجی هم ندارد. این اقدامات موجب شده که حداقل در حوزۀ نظارت تصویری، به جرات ایران جزو سه کشور برتر تکنولوژی در حوزۀ نظارت تصویری ارزیابی گردد.
شاید قبل از برملا شدن سطح بدخواهی متجاوزان به میهن اسلامیمان، میشد برخی کارشکنیها در توسعه تکنولوژی وطنی، الزامات و استانداردهای بومی در کشور را بجز خیانت به وطن، برخی مصلحت اندیشی به خطا و ضعف دانش و بینش ارزیابی نمود، لکن دیگر نمیتوان تصویری جز خیانت برای هرگونه اقدامی که موجب کندی توسعه علمی و تخصصی در کشور، خصوصاً امنیت الکترونیک شود را پذیرفت. به امید اتوسعۀ هر چه بیشتر وطن عزیزمان، تا دیگر هیچ بیگانهای جرات حتی خیال خام کوچکترین تجاوزی به ایران عزیزمان را نداشته باشد و پایان موفقیت آمیز جنگ به نفع ایران.
درباره نویسنده
احتمالاً این مطالب را هم میپسندید
-
امکان ردیابی موقعیت جغرافیایی کاربران از طریق واتساپ و روشهای مقابله با آن
-
دوربین ابری ناوگان حمل و نقل عمومی، ضامن امنیت؛ کندی روند گسترش “سپتام” قابل توجیه نیست
-
هوش تهدیدات سایبری در سامانههای نظارت تصویری
-
تامین برق اضطراری از طریق سامانههای IPS و UPS و کاربرد آنها در تجهیزات امنیت الکترونیک
-
نفوذ به گوشی تلفنهمراه با تکنیک استگانوگرافی از طریق ارسال عکس و روشهای جلوگیری از آن