آسیبشناسی امنیتالکترونیک آنقدر ضروری است که میتواند از بروز فجایع ناگواری همچون حادثه بندر شهید رجایی جلوگیری کند. اجرای راهکارهای پیشنهادی در این مصاحبۀ مدیر مسئول نشریۀ امنیت الکترونیک میتواند از بروز چنین فجایعی (که متاسفانه زمان تبع آن مصادف با این حادثه شد) در آینده جلوگیری نماید. امنیتالکترونیک در تمامی حوزههای ایمنی، امنیت سایبری، حفاظت فیزیکی و پدافند غیرعامل کاربرد دارد.
طبق اعلامیۀ کمیته بررسی علل حادثه بندر شهید رجایی، بررسیهای اولیه نشان میدهد قصور در رعایت اصول ایمنی و پدافند غیرعامل محرز شده است.
به نقل از روزنامه رسالت، تحلیلگر ارشد حوزه امنیت الکترونیک تاکید کرد:آسیب شناسی دقیق و دلسوزانه در حوزه امنیت الکترونیک، منجر به ارتقای این مولفه امنیتی مهم در کشور خواهد شد.
دکتر محمد قلمچی در گفت وگو با رسالت اظهار داشت:
“هیچ کشوری در جهان امروز از بلایای طبیعی و تهدیدات مختلف مصون نیست. این عدم مصونیت، با استفاده از توسعه سریع حوزه امنیت الکترونیک در جهان قابل پیشگیری است. آنچه در این میان اهمیت وافر دارد، آُسیب شناسی دقیق هر کشور بر اساس بایستهها و دغدغههای بومی است. این قاعده در خصوص کشورمان نیز صادق است. امنیت الکترونیک، در برگیرنده امنیت سایبری و متعلقات آن بوده و از این لحاظ، باید متوجه اهمیت وجایگاه غیرقابل انکار آن شد.”
این صاحب نظر حوزه امنیت الکترونیک افزود:
“اکنون سالهاست شاهد ورود سامانههای حفاظت و ایمنی الکترونیک به شرکتهای بزرگ، متوسط و حتی کوچک هستیم اما دقیقا زمانی که از این سامانهها بهرهبرداری میشود، شاهد بروز نقایصی در آنها هستیم که سطح انتظارات عالی کارفرمایان را برآورده نمیسازد. به عنوان مثال در بسیاری از موارد، وقتی سرقتی رخ می دهد، اگر کارفرما به فیلمی که ضبط شده دسترسی داشته و بتواند آن با بیابد، متوجه میشود که چهره سارق قابل شناسایی نیست. قویا میگوییم که این معضل دارای راه حل است. راهحل تمامی این مشکلات طراحی درست و نظارت بر حسن اجرای پروژه و پیشبینی دقیق دغدغهها و حوادثی است که احتمال رخ دادن آنها وجود دارد. این مهم نیازمند بهرهمندی از دانش، تجربه و تجهیزات لازم است که تمامی مولفههای سیستم در آن محاسبه شده باشد. از این رو باید تمامی نیازمندیهای سیستم را قبل از نصب، شناسایی و بگونهای این اقدامات را طرح و برنامهریزی نموده باشد که کارفرما از خروجی نهایی آن نهایت رضایت ممکن را داشته باشد.”
دکتر قلمچی تاکید کرد:
“ما نسبت به آسیبشناسی دقیق در حوزه امنیت الکترونیک، نیاز مبرم داریم. در این میان لازم است پرسشهای هدفمندی طرح کنیم، از جمله اینکه آیا احصاء و انجام تمامی روندهایی که ذکر شد و تاکنون در بسیاری از شرکتها انجام نشده است، در توان یک مشاور یا پیمانکار است؟ در غیر این صورت، باید از چه روشها، ابزارها و از همه مهمتر، علم و دانشی در این مسیر استفاده کرد؟ زمانی که این پرسشهای کلیدی طرح شود، ما وارد مرحله پاسخ به آنها می شویم. البته خوشبختانه برای همه این سوالات پاسخهای عملیاتی ومفصلی وجود دارد.”
متن کامل مصاحبه را در روزنامه رسالت، بخوانیم:
https://paper.resalat-news.com/n/10024
درباره نویسنده
احتمالاً این مطالب را هم میپسندید
-
سپتام به صورت ادواری برای توانمندسازی کارشناسان و پاسخ به سوالات متقاضیان وبینار برگزار مینماید
-
شرکت Ooma از دوربین مدار بسته هوشمند Smart Cam رونمایی کرد
-
نیاز به نصب ۴هزار دوربین ثبت تخلف دیگر در جادههای کشور
-
تبریز نیازمند توسعه دوربینهای ترافیکی
-
دستگیری اعضاء باند سرقت آیفون و دوربین مدار بسته در کاشان